Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 30 april 2009

Australiska Muffins

Portioner: 16 st
Tid: Max 30 minuter
2 1/2 dl vetekli 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
1 stort ägg 
3 msk raps- eller solrosolja 
1 1/2 dl flytande honung 
2 1/2 dl mjölk 
1 -2 tsk vaniljsocker 
1 msk torkade aprikoser 
1 msk torkade dadlar 
1 msk torkade persikor 
1 msk russin, gärna sultanrussin 
2 msk hackade makadamian nötter eller skalade mandlar

Blanda kli, vete, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. I en annan skål blandas ägg, olja, honung och mjölk. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Blanda också i den hackade torkade frukten och nötterna. Man kan använda den torkade frukt man gillar eller har tillgång till. Låt smeten stå täckt med plastfolie minst ett par timmar.
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör om i smeten och fördela den i muffinsformar eller folieformar. Det är viktigt att formarna är stadiga, annars jäser muffinsen ut på bredden istället för på höjden vid gräddningen. Grädda 25 -30 minuter.
Serveras ofta till förmiddagste eller framför teven tillsammans med lite vanlig yoghurt och rivet apelsinskal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar