Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 19 maj 2009

Chokladhjärtan med hallon

Portioner: 18-20 hjärtan
Tid: 15 minuter
1 tårtbotten (hembakad eller
färdigköpt)
1 paket frysta hallon
chokladglasyr:
50 g smör
2–3 msk grädde
5 msk kakao
3 dl florsocker

1. Tina hallonen och låt dem rinna av. Spara saften.
2. Dela tårtbottnen i tre skivor (om den inte redan är delad). Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform.
3. Droppa den avrunna hallonsaften på hjärtana.
4. Smält smöret nätt och jämnt i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör i grädden.
5. Sikta i kakao och florsocker och rör så att glasyren blir slät. Späd med lite mer grädde om det behövs.
6. Bred glasyren ovanpå hjärtana (kör den några sekunder i mikrovågsugnen om den är för fast). Garnera med hallon och ät genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar