Do You like Food? Follow this blog:

lördag 3 maj 2008

Choklad Tryffel

Detta receptet har jag njutit många stunder åt och det tror jag nog ni me kommer:)

Cirka 15 bitar

175 g mörk choklad
50 g osaltat smör
1 äggula
1 dl lingon färska eller frusna
1 äggvita
½ dl strösocker
2 msk kakopulver
1 msk mald chilipeppar anchovariant

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner smöret och äggulan i chokladen och vänd ner den tinade lingonen.
  2. Vispa äggvita och socker till hårt skum.
  3. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladen och blanda väl.
  4. Häll smeten i en form och låt den stå kallt i minnst en timme eller tills tryffeln svalnat.
  5. Skär den i kuber. Vänd tryfflarna i en blandning av kakaopulver och chilipeppar.
  6. Låt tryfflarna stå svalt före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar