Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 1 maj 2008

Inlagd Pumpa


Detta recept kommer ifrån min tid på Jörgenkocks Gymnasiet.


Detta behövs:


1 kg pumpa skuren i bitar

2 ½ decieliter vatten

2 ½ decieliter Ättika ( 12% )

5 decieliter socker

1-2 stycken lime skurna i halvmånar

2 eller fler chilifrukter hackade

2 matskedar riven ingefära


Koka upp ättika, vatten och socker.

Tillsätt limen, chilin och ingefäran och sist i med pumpan.

Låt koka upp igen.

Ställ svalt i ett dygn.

Fiska upp pumpan och häll över i rengjorda burkar.

Koka upp lagen igen, låt svalna lite innan den hälls över pumpan.


Håller sig i ett år om man inte hunnit äta upp den innan.

Passar bra till stek, på mackan eller bara som snack.



Jag brukar själv spara min inlagda pumpa till sommaren, då grillsässongen drar igång.

Marinerar mitt kött med min pumpa chutney.


Pumpa chutney gör man så här:


1 burk inlagd pumpa avrunnen

1 deciliter flytande honung

1 decieliter olja

salt och peppar


Nu é det ju så att jag höftar mej fram till lagom smak och form.

Sen gör man en stor sats så varar det åtminstone 4 grilldagar. Beroende på hur många man vill laga mat till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar