Do You like Food? Follow this blog:

lördag 17 maj 2008

Pannkakstårta

Du behöver:

  • 5 dl vetemjöl
  • 10 dl mjölk (1 liter)
  • 3-4 ägg
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt

Fyllningen bestämmer man klart  själv

  • c:a 5 dl glass
  • c:a 3-4 dl grädde
  • c:a 1 liter hallon, eller mer
  • - hallonsylt
  • - godis 

Gör så här;

I princip går det ut på att göra vanliga pannkakor, som man sedan staplar ihop till en tårta med till exempel glass, hallon, grädde med mera i. Du steker pannkakorna, och om du är fler än en person kan den ena personen steka pannkakorna och den andra sätta igång med tårtan. Detta tar ganska lång tid.

Stek pannkakorna på vanligt vis, när alla är klara kan du börja komponera ihop tårtan. Välj ett fint tårtfat, där du lägger första pannkakan. Bre först på ett relativt tunt lager hallonsylt, lägg sedan på en lagom mängd vaniljglass (eller om du föredrar någon annan smak på glass), lägg på några (5-6) hallon och lägg på nästa pannkaka. Såhär fortsätter du till tårtan har blivit cirka 1 decimeter hög. Du kan själv lägga in grädde, godis, choklad och diverse godsaker precis hur du vill! Pannkakstårta är perfekt för fest eller efterrätt men också som lätt lunch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar