Do You like Food? Follow this blog:

lördag 17 maj 2008

Choklad Tryffel kaka

Kakan:

150g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl



Tryffel:

2 dl vispgrädde
25g smör
200g mörkchoklad (Marabou eller finare)
2 msk rostade pinjenötter
½ l jordgubbar


Smält smöret i en stor kastrull, tag av från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Tillsätt äggen ett i taget, sist vetemjölet. Häll i smord form. Grädda i ugn 175 grader ca 20 min, låt svalna.
Koka upp grädde och smör, tag av från värmen och bryt ner chokladen, rör tills den smält och låt svalna  i kylen 30 min. Tag ur kakan, bred på tryffeln och strö pinjenötter och dekorera ev med jordgubbar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar