Do You like Food? Follow this blog:

lördag 31 maj 2008

Äpplekaka

4 pers 

Ingredienser

4-8 äpplen beroende på storlek
4 ägg
2 dl Brun Farin Strö
1 tsk kanel
1/2 tsk  Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver 
1/2 dl  Fibrex
75 g smält smör eller margarin


1. Sätt ugnen på 175º.

2. Vispa ägg och farin pösigt.

3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex och bakpulver, och rör ner i smeten.

4. Rör i det smälta smöret.

5. Skala äpplena och dela varje äpple i 12 klyftor. Tag bort kärnhuset.

6. Smörj en eldfast form och lägg äpplena i botten på denna. Häll på smeten och grädda äppelkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Äppelkakan serveras ljummen med vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar