6-8 portioner | Ugnstemperatur 200º |
IngredienserPETIT-CHOUXDEG:
FYLLNING:
GARNERING:
| TillagningSätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten och matfett i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten släpper från kanterna. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Lägg smeten i ca 20 klickar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg, 20-25 min. Låt bollarna kallna på galler. Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor och socker i en kastrull och häll i citronsaften. Värm upp och sjud på svag värme, det får inte koka, tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör ner fettet. Smaka av med citronskal. Låt krämen kallna. Högst 1-2 timmar före serveringen: Vispa grädden och blanda den med citronkrämen. Fyll petits-chouxerna och ställ dem på ett galler. Bryt chokladen i bitar och smält den. Ringla chokladen över petits- chouxbollarna. Sikta gärna florsocker över när chokladen stelnat. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar