6 st | |
IngredienserVANILJKRÄM:
FRUKTGELÉ:
FYLLNING:
| TillagningDela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång, frön och mjölk i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen och låt stå och svalna ca 15 minuter så att mjölken tar smak. Tag upp vaniljstången. Vispa äggulor, socker och maizena pösigt i en bunke. Vispa ner vaniljmjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt sjuda under vispning tills blandningen tjocknar. Vispa ner smöret och låt krämen kallna. Obs! Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull, krämen blir lätt gråaktig. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Tag upp bladen och smält dem i ½ dl vatten på svag värme i en liten kastrull. Häll saften i en skål, rör ner gelatinet och ställ skålen i kylen ca 30 minuter. Rör om några gånger medan gelén tjocknar. Skär sockerkakan i skivor. Stansa ut 6 rundlar som passar i botten på kopparna och 6 lite större rundlar om kopparna är koniska. Vispa grädden. Varva sockerkaka, vaniljkräm och vispgrädde i kopparna. Lägg jordgubbar i skivor eller klyftor överst och skeda på gelé. Ställ kopparna kallt att stelna. Dekorera med jordgubbar innan servering. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar