2 kg blåbär
1 kg socker
2 msk färskpressad citron
0,5 vaniljstång snittad på längden
5 dl vodka eller renat
3 st grovt krossade nejlikor
1 grovt krossad kanelstång
Blanda blåbär och socker och mosa samman med en gaffel. Passera massan genom en grov sil eller fint durkslag. Blanda i citronsaften, vanilstången och koka upp i en rostfri kastrull. Låt svalna. Häll i 2,5 dl klar sprit, nejlikor och kanel. Låt
dra 20 min. Blanda därefter i 2,5 dl sprit till och sila igen innan du häller upp på flaska. Vänd flaskorna några gånger per dag under de följande dagarna. Likören mognar efter ca 3 månader. Likören har en mycket intensiv smak och kan med fördel användas i eller drickas till olika desserter.
Gadnatt :D
SvaraRaderaSitter mitt i natten och läser din blogg igen.
Här fanns det massor med smaskiga saker.
Ska ut och plocka mera blåbär och göra blåbärslikör. Den lät god.
Tack för alla bra tips du har här.
Hälsningar Synne.