Do You like Food? Follow this blog:

fredag 11 juli 2008

After eight-muffins



Ger 6-8 stycken

2 ägg 
2 dl socker 
100 g smält smör 
2 dl gräddfil, eller naturell/vaniljyoghurt (ev. lite mjölk) 
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
4-5 msk kakao 
6-8 after eight mintplattor 

Vispa ägg och socker pösigt.
Rör sedan försiktigt ned det smälta margarinet och gräddfil/ yoghurt.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna till en jämn smet, sikta gärna de torra ingredienserna för att undvika klumpar.
Skeda upp smet till 3/4 i amerikanska muffinsformar, och stick ned en mintplatta i varje form, dock inte för djupt då chokladen kan fastna och brännas. 
Tips! Chokladen blir lättare att sticka ned i smeten om du delar den i två delar,och sedan sticker ned de två bitarna brevid varandra.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar