Ger 6-8 stycken
2 ägg |
2 dl socker |
100 g smält smör |
2 dl gräddfil, eller naturell/vaniljyoghurt (ev. lite mjölk) |
4-5 dl vetemjöl |
2 tsk bakpulver |
2 tsk vaniljsocker |
4-5 msk kakao |
6-8 after eight mintplattor |
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ned det smälta margarinet och gräddfil/ yoghurt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna till en jämn smet, sikta gärna de torra ingredienserna för att undvika klumpar. Skeda upp smet till 3/4 i amerikanska muffinsformar, och stick ned en mintplatta i varje form, dock inte för djupt då chokladen kan fastna och brännas. Tips! Chokladen blir lättare att sticka ned i smeten om du delar den i två delar,och sedan sticker ned de två bitarna brevid varandra. |
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar