Do You like Food? Follow this blog:

fredag 25 juli 2008

Långpannekakor


ca 40 stycken 

Ingredienser
2 dl flytande margarin
2 dl vatten
5 ägg
4 dl Strösocker eller  Råsocker eller Farinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
smör/margarin och Råsocker till formen

Förslag på smaksättning

• 2 tsk  Vaniljsocker med äkta vanilj
• 2 msk kakao
• 1 g saffran
• ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk
• ca. 250 g russin eller annan torkad frukt
• 100 g rivna morötter + 200 g avrunnen krossad ananas + 50 g valnötter
• 300 g riven squash + rivet skal av 1 lime

Förslag på garnering

•  Florsocker, valfri smak, utrört i lite vatten
• 200 g Philadelphia färskost naturell + 2 1/2 dl  Florsocker + rivet skal av 1 citron

• 3 dl  Florsocker + 1 msk kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smält smör/margarin, strö på kokosflingor


Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på 
råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar