
ca 40 stycken Ingredienser2 dl flytande margarin 2 dl vatten 5 ägg 4 dl Strösocker eller Råsocker eller Farinsocker 4 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver smör/margarin och Råsocker till formen Förslag på smaksättning • 2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj • 2 msk kakao • 1 g saffran • ca. 400 g bär eller frukt i bitar, färsk • ca. 250 g russin eller annan torkad frukt • 100 g rivna morötter + 200 g avrunnen krossad ananas + 50 g valnötter • 300 g riven squash + rivet skal av 1 lime Förslag på garnering • Florsocker, valfri smak, utrört i lite vatten • 200 g Philadelphia färskost naturell + 2 1/2 dl Florsocker + rivet skal av 1 citron • 3 dl Florsocker + 1 msk kakao + 1/2 dl kaffe + 50 g smält smör/margarin, strö på kokosflingor |
Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar