Ingredienser 175 g smör eller margarin 1 3/4 dl Råsocker eller Strösocker 4 ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 250 g russin 3 msk färskpressad citronsaft, rom eller konjak |
1. Rör matfett och socker vitt och poröst, helst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning. 2. Blanda mjöl, bakpulver och russin och vänd ner i smeten. Tillsätt vätskan. 3. Klä en avlång 2-liters form med ugnsfolie. Låt folien gå upp över kanten. Häll smeten i formen. 4. Grädda russinkakan på galler i nedre delen av ugnen i 175° i ca 50 minuter. Känn med provsticka att russinkakan är torr i mitten. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp. Förvara russinkakan insvept i folien i kylskåp. Låt mogna ett par dagar innan den skärs i tunna skivor. Russinkakan går utmärkt att frysa. |
torsdag 24 juli 2008
Russinkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar