Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 24 juli 2008

Russinkaka

Ingredienser
175 g smör eller margarin
1 3/4 dl  Råsocker eller Strösocker 
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g russin
3 msk färskpressad citronsaft, rom eller konjak


1. Rör matfett och socker vitt och poröst, helst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i sänder, under kraftig omrörning.

2. Blanda mjöl, bakpulver och russin och vänd ner i smeten. Tillsätt vätskan.

3. Klä en avlång 2-liters form med ugnsfolie. Låt folien gå upp över kanten. Häll smeten i formen.

4. Grädda russinkakan på galler i nedre delen av ugnen i 175° i ca 50 minuter. Känn med provsticka att russinkakan är torr i mitten. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp. Förvara russinkakan insvept i folien i kylskåp. Låt mogna ett par dagar innan den skärs i tunna skivor. 

Russinkakan går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar