
15 portioner Ingredienser3 ägg 2 dl Råsocker eller Strösocker 2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 2 msk kokande vatten Förslag på olika fyllningar • 100-150 g sylt, mos eller marmelad • 3 dl vispgrädde, 1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj, 150 g färska bär • 200 g kesella, 1 dl Ljust Muscovadoråsocker eller Farinsocker, saft och rivet skal från 1 citron |
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri fyllning och rulla samman. Förvara rulltårtan i kylskåp. Om du tillsätter 15 g pepaprkakskryddor till smeten och har lingonsylt som fyllning blir det en läcker julrulltårta. Lingonsylten kan blandas med vispad grädde, kesella eller creme fraiche för att bli extra festlig. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar