Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 30 juli 2008

Världens bästa rulltårta


15 portioner 

Ingredienser

3 ägg
2 dl Råsocker eller Strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Förslag på olika fyllningar

• 100-150 g sylt, mos eller marmelad

• 3 dl vispgrädde, 1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj, 150 g färska bär

• 200 g kesella, 1 dl Ljust Muscovadoråsocker eller Farinsocker, saft och rivet skal från 1 citron


Vispa ägg och 
socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Bred på valfri fyllning och rulla samman. Förvara rulltårtan i kylskåp.

Om du tillsätter 15 g pepaprkakskryddor till smeten och har lingonsylt som fyllning blir det en läcker julrulltårta. Lingonsylten kan blandas med vispad grädde, kesella eller creme fraiche för att bli extra festlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar