8 portioner
Tillagningstid ca 30 min
Ingredienser:
225 g frysta blåbär
2 msk maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
4 äggvitor
1 dl strösocker
1. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm (rör om ofta), låt svalna.
2. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner 1/3 av äggvitan i blåbärskrämen, rör tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
3. Slå smeten jämt fördelat i smörade och sockrade suffléformar. Grädda i 200 grader ca 14 min i nedre delen av ugnen. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.
Tips!
Fyll formarna med sufflésmeten och ställ in i kylen tills det är dags att grädda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar