Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 5 augusti 2008

Gammaldags Syltrutor

 ca 40 stycken

6 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör eller margarin
1 ägg
1½-2 dl sylt

 Penslig: 1 ägg

Lägg alla de torra ingredienserna på bakbordet (eller i en skål).
Gör en grop och lägg ägg och smör däri.
Arbeta raskt samman till en smidig deg och lägg den i kylen för och vila i någon timme.
Kavla ut hälften till en rektangel 25x30 cm. Rulla upp den på kavlen och lägg på en smord plåt. 
Bred på sylten.
Kavla ut den andra biten och sporra i 1 cm breda remsor.
Lägg remsorna i ett rutmönster på sylten. Pensla lätt med de uppvipsade ägget och grädda mitt i ugn 175 grader i 10 - 15 min.
Skär den avsvalnade kakan i 4 x 4 cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar