Do You like Food? Follow this blog:

måndag 29 september 2008

Turkish Delight-gräddskum

12 msk Cointreau (ca 1 ¾ dl)
saften av 2 citroner
8 msk strösocker
knappt 6 dl vispgrädde
2 msk rosenvatten
2 msk apelsinblomsvatten
2 msk fint hackade pistaschmandlar








Blanda Cointreau, citronsaft och socker i en stor skål och rör tills sockret har löst upp sig. Rör försiktigt i grädden, och börja sen vispa. Använd en elvisp om du vill undvika nervsammanbrott, för det kommer att dröja innan det tjocknar.

När grädden börjar tjockna, men ännu inte går att forma, droppar du i rosenvattnet och apelsinblomsvattnet, och fortsätter vispa tills konsistensen är lätt och luftig men går att forma i toppar. Turkish Delight-gräddskum ska vara något mittemellan fast och flytande, men hellre lite för löst än lite för fast.

Ös upp gräddskummet i små glas och låt det sticka upp lätt ovanför kanten. Strö över fint hackad pistaschmandel.





1 kommentar:

  1. ursäkta men jag kan inte läsa receptet.. Det har liksom kletat sig samman?Varför?

    SvaraRadera