Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 8 oktober 2008

Honungs- och kanelglass

(Receptet är till 6 portioner)


2 dl vispgrädde
3 dl standardmjölk
1 1/2 msk strösocker
1 st vaniljstång, kluven på längden
1 kanelstång
1/2 tsk riven muskot
1 st nejlika
7 st äggulor
125 g honung

Häll grädden och 2 1/2 dl av mjölken i en stor kastrull. Tillsätt sockret, kanelen, vaniljstången och nejlikan. Värm på medelvärme och ta bort innan blandningen börjar koka.

Vispa resten av mjölken med äggulorna och honungen tills allt är slätt. Häll över gräddmjölken från kastrullen, vispa hela tiden. Häll alltihop tillbaka i kastrullen och ställ på spisen. Värm upp på låg värme tills det tjocknar något. Sila ner smeten i en grund skål och kyl.

Häll upp smeten i en glassmaskin och låt den gå tills glassen är halvfryst. Ställ in i frysen. Servera t.ex. med rabarbertårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar