skip to main |
skip to sidebar
Rabarbertårta
(Receptet är till 4 portioner)
200 g smördegsplattor6 st stjälkar rabarber, mycket fint skurna på diagonalennågra rejäla nypor strösocker
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag tills den är 1/2 cm tjock. Skär ut en cirkel ca 8 cm i diameter och lägg den på plåten.
Gör regelbundna snitt med vass kniv på 1/2 cm längs omkretsen av cirkeln. Lägg ut rabarbersnitten i form av en vindsnurra. Strö över socker. Lägg ett ark bakplåtspapper ovanpå och tyng sedan ner tårtan med en panna ovanpå den.
Baka i 25-30 minuter tills degen är gyllenbrun. Tårtan ska bli helt platt. Skär i 4 delar och servera med en kula honungs- och kanelglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar