Do You like Food? Follow this blog:

lördag 4 oktober 2008

Kanelbullar utan gluten och mjölk

2 paket gäst (75-100 g) jäst för söta degar 
4 dl fingervarmt vatten eller nyponsoppa 
50 g mjölkfritt margarin 
knappt 1 dl socker 
1 tsk salt 
2 ägg 
knappt 1 kg fin mjölmix 
Fyllning: 
50-75 g mjölkfritt margarin 
strösocker, kanel 
ägg och pärlsocker till pensling 
Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut det med lite av degspadet. 
Tillsätt resterande av degspadet, socker, salt, ägg och nästan all mix. Spar lite till utbakning. 
Arbeta samman bara så allt är väl blandat. 
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. 
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje del till en platta, bred över fyllningen som du blandat samman. 
Rulla ihop och skär 20 bitar av vardera rulle. Lägg i bullformar. 
Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter. 
Värm under tiden ugnen till 225 grader. 
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. 
Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar