Do You like Food? Follow this blog:

måndag 3 november 2008

hemgjord snaps med dill


Ingredienser


  • 3 dillblommor av krondill eller 1 msk dillfrön
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning


  1. Tag fina färska dillblommor av krondill eller torkade dillfrön och lägg i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med dillen)
  2. Häll på hälften av brännvin special och förslut.
  3. Låt dillsnapsessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då.
  4. Ta upp eller sila bort blommor eller frön.
  5. Dillessensen späder du sedan med till önskad smak förslagsvis med resterande brännvin.
  6. Du kan också söta dillsnapsen för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar