Börja med att smälta 2/3 av chokladen och tillsätt resten som får smälta under omrörning.
Vattenbad: Koka upp lite vatten i en kastrull och sätt ner en skål. Smält chokladen försiktigt under omrörning och akta chokladen för den heta ångan.
Mikro: det är ännu smidigare att smälta choklad i mikrovågsugn. Lägg chokladen i en mikrovågsäker skål. Smält försiktigt på en låg effekt i 2 minuters intervall och rör om mellan varje värmning tills chokladen är smält.
Hösttips med löv!
Smält choklad i vattenbad eller mikro. Pensla generöst med choklad på baksidan av löv. Pensla löven i omgångar och låt stelna (inte i kyl) mellan varje pensling.
2 penslingar bör räcka, beroende på storleken av lövet.
När du penslat färdigt låter du löven stelna i kyl och pillar sedan bort lövet. Använd som lyxig efterrättsdekoration.
Jag håller på att banta ner antalet bloggar som jag läser på Bloggkoll.com och din blogg är med där.
SvaraRaderaTitta gärna in på http://jomari.se och motivera varför jag ska ha kvar just din blogg. ;)
Jag ska banta från 49st till ca: 25st och vissa är redan självklara men inte alla. :)
Ha en bra dag! //Jonas