Do You like Food? Follow this blog:

måndag 3 november 2008

Så smälter du choklad

Choklad ska smältas med varsamhet. Antingen i ett vattenbad eller i mikro.
Börja med att smälta 2/3 av chokladen och tillsätt resten som får smälta under omrörning.

Vattenbad: Koka upp lite vatten i en kastrull och sätt ner en skål. Smält chokladen försiktigt under omrörning och akta chokladen för den heta ångan.

Mikro: det är ännu smidigare att smälta choklad i mikrovågsugn. Lägg chokladen i en mikrovågsäker skål. Smält försiktigt på en låg effekt i 2 minuters intervall och rör om mellan varje värmning tills chokladen är smält.

Hösttips med löv!
Smält choklad i vattenbad eller mikro. Pensla generöst med choklad på baksidan av löv. Pensla löven i omgångar och låt stelna (inte i kyl) mellan varje pensling.
2 penslingar bör räcka, beroende på storleken av lövet.
När du penslat färdigt låter du löven stelna i kyl och pillar sedan bort lövet. Använd som lyxig efterrättsdekoration.


ToppBloggz

1 kommentar:

  1. Jag håller på att banta ner antalet bloggar som jag läser på Bloggkoll.com och din blogg är med där.
    Titta gärna in på http://jomari.se och motivera varför jag ska ha kvar just din blogg. ;)

    Jag ska banta från 49st till ca: 25st och vissa är redan självklara men inte alla. :)

    Ha en bra dag! //Jonas

    SvaraRadera