Do You like Food? Follow this blog:

lördag 1 november 2008

hemgjord snaps med slånbär

Ingredienser


  • 1 dl mogna slånbär, frostutsatta eller frysta hemma
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning 


  1. Plocka fina mogna slånbär. Gärna efter första frostnatten. Eller frys dem själv över natten.
  2. Lägg slånbären i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med slånbär)
  3. Häll på halva flaskan brännvin special så att det täcker och förslut.
  4. Låt slånbärsessensen stå och dra en vecka men gärna längre. Vänd då och då.
  5. Ta upp eller sila bort slånbären.
  6. Slänbärsessensen späder du sedan med brännvin eller vodka till önskad smak, förslagsvis med resterande brännvin.
  7. Du kan också söta slånbärssnapsen lite för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar