skip to main |
skip to sidebar
hemgjord snaps med slånbär
Ingredienser
- 1 dl mogna slånbär, frostutsatta eller frysta hemma
- 70 cl brännvin special, en flaska
- 1 tsk socker (valfritt)
Tillagning
- Plocka fina mogna slånbär. Gärna efter första frostnatten. Eller frys dem själv över natten.
- Lägg slånbären i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med slånbär)
- Häll på halva flaskan brännvin special så att det täcker och förslut.
- Låt slånbärsessensen stå och dra en vecka men gärna längre. Vänd då och då.
- Ta upp eller sila bort slånbären.
- Slänbärsessensen späder du sedan med brännvin eller vodka till önskad smak, förslagsvis med resterande brännvin.
- Du kan också söta slånbärssnapsen lite för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar