Do You like Food? Follow this blog:

söndag 2 november 2008

Mousse au chocolate

4 port

100g marabou premium dark 70%
1,5 dl vispgrädde
2 äggulor
drygt ½ dl strösocker
ev. hackad choklad till garnering.

Hacka chokladen och smält den i en skål över en kastrull med varmt vatten.
Vispa grädden nästan fast till en stabil men något flytande konsistens (kom ihåg att den ska vara iskall).
Sätt den på kylning. Vispa ihop äggulorna mycket luftigt med hälften av sockret.
Vispa vitorna lite luftiga och tillsätt resten av sockret. Vispa till en fast jämn smet.
Rör ihop chokladen och äggulorna. 
Kom ihåg att det ska gå förhållandevis snabbt, annars blir inte moussen slät!
Tillsätt äggviteblandningenoch den vispade grädden växelvis.
Vänd snabbt ihop tills moussen är jämn. Rör inte förmycket, då kan den bli för kall och skära sig. Lägg upp i en skål eller i portionsglas och ställ in i kylen ca 3-4 timmar.
Dekorera med hackad choklad.


ToppBloggz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar