Ingredienser: auberginer potatis tomatpuré köttfärs lök vitlök salt peppar vatten finhackad persilja äggvitor 6 msk rivebröd 2,5 dl riven ost Sås: 7,5 dl mjölk 6 msk vetemjöl salt muskot Tillagning av recept Bryn köttfärsen fem minuter lite smör. Rör i de hackade lökarna, vatten, tomatpuré, salt och peppar. Låt det koka i 25 minuter medan ni rör i det. Rör till slut i rivebrödet och äggvitorna välvispade och persiljan. Fritera auberginerna och potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Varva i långpanna ett lager aubergine köttfärssås potatis, köttfärssås och aubergine. Gör en vit sås och smaksätt med salt och muskot och häll över och häll riven ost överst. Grädda i 180 grader ca 30 minuter eller tills det fått färg. Servera med grekisk sallad ,bröd och oliver och Tsatsiki. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar