Ingredienser till recept
6 dl riven kavring
225 gram smör
3 stora äpplen, syrlig svensk sort
4 dl äppelmos
Tillagning av recept
Riv kavringen till ströbröd eller smula i en matberedare.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en pajform.
Sätt på en stor stekpanna med höga kanter och stek den rivna kavringen i 150 gram smör.
Skala och riv äpplena grovt på rivjärn eller i matberedare.
Sprid ut halva brödet i botten på pajformen, täck med äppelmos och rivet äpple.
Täck äpplena med resterande riven kavring.
Skär smöret som är kvar (ca 75 gram) i skivor och sprid ut överst på äppelkakan.
Grädda den skånska äppelkakan i en halvtimme i mitten av ugnen.
Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.
Portioner : | 6 port skånsk äppelkaka äppelpaj |
Oj vilken mängd bloggar du har :) hur hinner du med?? själv har jag problem att hinna med mina 3!! frågan är vilken jag ska prenumerera på ;) men det får bli denna till att börja med...såg att du hade ett recept på Moussaka... det ska helt klart lagas snart hemma hos oss. Fast det får bli äldste sonen som lagar den...han pratade om det i veckan... ha en bra dag!!
SvaraRadera