Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 10 december 2008

Lucka nummer 10

Saffranspannacotta med rödvinspäron

Saffranspannacottan med rödvinspäron serveras i små serveringsglas.
Det här behövs till 10 små portioner:
2 1/2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 kuvert saffran (0,5 g)
1 sockerbit
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 päron, inte för mjuka
2 dl rött vin
1 1/2 dl strösocker
1 kanelstång
1 stjärnanis
skal från 1 apelsin
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.
2. Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen.
3. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
4. Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter.
5. Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.
Tips!
Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar