Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 11 december 2008

Lucka nummer 11

Saffranshjärtan

Baka hjärtan av halva degen och gör lussebullar av resten.
Det här behövs till 50 hjärtan och 30 lussebullar:
50 g jäst för söta degar (1 pkt)
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella lätt
1 ägg
2 kuvert saffran (1 g)
1 sockerbit
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl
russin
ägg att pensla med
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den löser sig.
2. Tillsätt kesella, ägg, saffran som stötts med en sockerbit, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut tunt och ta ut 50 små hjärtan med ett mått. Gör bullar av resten.
4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Tryck ner russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 6 minuter.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar