Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 28 januari 2009

Fiber Scones

Ingredienser

2 dl mjölk
2 msk  Fibrex
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl flytande margarin
2 tsk  Farinsocker eller  Brun Farin Strö

Förslag på olika smaksättning
•1/2 dl hackade oliver och ¼ dl hackade soltorkade tomater
•1 g saffran
•1 dl riven stark ost och ½ dl finhackad färsk basilika
•1/2 dl russin och ½ dl hackade torkade aprikoser

Lägg fibrexen i en skål och häll på mjölken. Låt stå i 10 minuter. Blanda allt utom margarinet i en skål, glöm inte eventuell smaksättning. Tillsätt mjölkblandningen och margarinet och arbeta samman till en deg. Dela degen mitt av och forma till runda kakor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Skåra kakorna så att det blir 4 trekanter. Grädda sconsen mitt i ugnen i 275° i ca 10 minuter. Degen kan även klickas upp i muffinsformar.
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar