Ingredienser
2 dl mjölk
2 msk Fibrex
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl flytande margarin
2 tsk Farinsocker eller Brun Farin Strö
Förslag på olika smaksättning
•1/2 dl hackade oliver och ¼ dl hackade soltorkade tomater
•1 g saffran
•1 dl riven stark ost och ½ dl finhackad färsk basilika
•1/2 dl russin och ½ dl hackade torkade aprikoser
Lägg fibrexen i en skål och häll på mjölken. Låt stå i 10 minuter. Blanda allt utom margarinet i en skål, glöm inte eventuell smaksättning. Tillsätt mjölkblandningen och margarinet och arbeta samman till en deg. Dela degen mitt av och forma till runda kakor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Skåra kakorna så att det blir 4 trekanter. Grädda sconsen mitt i ugnen i 275° i ca 10 minuter. Degen kan även klickas upp i muffinsformar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar