Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 3 februari 2009

Äppledricka

ca 1 1/2 liter, 2 tim 

Ingredienser
2 kg äpplen
1 liter vatten
6 dl Råsocker eller Strösocker/liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft


Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt självrinna i silduk i 30 minuter. Mät saften och häll tillbaka den i grytan och tillsätt 
socker. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt natriumbensoatet i ett par matskedar av den varma saften som sedan hälls i saften i grytan. Om saften fryses behövs inget natriumbensoat. Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt.

1 kommentar:

  1. Vad bra. Det måste provas absolut.
    Jag får barnbesök om ett par veckor. Då är det nyttigare med äppledricka än med läsk.
    Synne.

    SvaraRadera