ca 1 1/2 liter, 2 tim Ingredienser2 kg äpplen 1 liter vatten 6 dl Råsocker eller Strösocker/liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat/liter avrunnen saft |
Skölj och skär äpplena i klyftor, låt kärnhus och skal vara kvar. Lägg äppleklyftorna i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt självrinna i silduk i 30 minuter. Mät saften och häll tillbaka den i grytan och tillsätt socker. Koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt natriumbensoatet i ett par matskedar av den varma saften som sedan hälls i saften i grytan. Om saften fryses behövs inget natriumbensoat. Häll upp äppledrickan på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt. |
tisdag 3 februari 2009
Äppledricka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vad bra. Det måste provas absolut.
SvaraRaderaJag får barnbesök om ett par veckor. Då är det nyttigare med äppledricka än med läsk.
Synne.