Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 3 februari 2009

Yakkwa

Koreanska små kakor

 

Ingredienser


2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
rivet skal från ½ obesprutad citron
2 msk torr sherry eller risvin
2 msk Ljus Sirap

2 msk sesamolja
vegetabilisk olja till fritering
sesamfrön till garnering
Ljus Sirap till serveringen

 

 

Blanda samman mjöl och kanel. Tillsätt citronskal, vin, sirap och olja.  Knåda samman degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 5 mm tjocklek. Tag ut runda kakor med hjälp av ett mått. Hetta upp oljan och fritera ett par kakor åt gången tills de är gyllenbruna, 3-5 minuter. Låt kakorna rinna av på hushållspapper. Strö sesamfrön över kakorna. Servera dem med ljus sirap.

 

1 kommentar:

  1. haha det vill du tror allt ? <:P

    Borde inte du veta några goda nyttiga recept och skicka till mig ? :D
    Jag behöver få nyttigare mat i mitt kylskåp !;P

    SvaraRadera