Ingredienser 40 klasar nyss utslagna fläderblommor 1 1/2 liter kokande vatten 1 3/4 kg Strösocker 1 citron 1 påse (30 g) citronsyra |
1. Skölj klasarna och lägg dem i en kruka eller en hink. 2. Häll kokande vatten över. Häll på sockret och rör om så att det löser sig. 3. Skölj citronerna, skär dem i skivor och lägg dem i krukan. 4. Lös upp citronsyran i lite hett vatten och blanda ner. 5. Låt saften stå på kall plats i 4-5 dagar. Rör om ett par gånger. Sila saften och fyll på flaskor. Sätt på korkar och förvara kallt, eller fyll saften på plastburkar och frys in. Förvara fläderblomssaften i kylskåp 1-2 månader. |
måndag 9 februari 2009
Fläderblomsaft
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar