Do You like Food? Follow this blog:

måndag 9 februari 2009

Fläderblomsaft

Ingredienser
40 klasar nyss utslagna fläderblommor
1 1/2 liter kokande vatten
1 3/4 kg Strösocker
1 citron
1 påse (30 g) citronsyra


1. Skölj klasarna och lägg dem i en kruka eller en hink.

2. Häll kokande vatten över. Häll på sockret och rör om så att det löser sig.

3. Skölj citronerna, skär dem i skivor och lägg dem i krukan.

4. Lös upp citronsyran i lite hett vatten och blanda ner.

5. Låt saften stå på kall plats i 4-5 dagar. Rör om ett par gånger. Sila saften och fyll på flaskor. Sätt på korkar och förvara kallt, eller fyll saften på plastburkar och frys in. Förvara fläderblomssaften i kylskåp 1-2 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar