ca 2 l Ingredienser1 l jordgubbar 10 fläderblomsklasar 1 citron i skivor 15 g citronsyra 1 l vatten 1 kg Strösocker 1 krm natriumbensoat |
1. Skölj blomklasarna och jordgubbarna väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran. 2. Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoat i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över bären och blommorna. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn. 3. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp sommarsaften på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara sommarsaften kallt. Saften kan även frysas i frysburkar. |
tisdag 10 februari 2009
Sommarsaft
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar