Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 10 februari 2009

Sommarsaft

ca 2 l 

Ingredienser
1 l jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 l vatten
1 kg Strösocker
1 krm natriumbensoat


1. Skölj blomklasarna och jordgubbarna väl. Mosa jordgubbarna. Lägg i en kruka eller stor glasburk. Tillsätt citronskivorna och citronsyran.

2. Koka upp vattnet med sockret. Rör ut natriumbensoat i litet av sockerlagen och häll tillbaka i lagen. Häll lagen över bären och blommorna. Ställ svalt, väl övertäckt i 3 dygn.

3. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp sommarsaften på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara sommarsaften kallt. Saften kan även frysas i frysburkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar