4 port Ingredienser1 slanggurka 1 msk salt Sås 1 msk vinäger 2 dl Strösocker 1 tsk röd pepparpasta 1 tsk sojasås 1 krm cayennepeppar 1/2 msk sesamfrön 1 msk sesamolja |
Skölj gurkan och dela den på längden. Skär därefter tunna skivor av varje gurkhalva. Blanda skivorna med saltet och låt stå i 5 minuter. Skölj gurkskivorna i vattnet så att saltet kommer bort. Blanda samman vinäger, strösocker, pepparpasta, soja, cayennepeppar, sesamfrön och sesamolja. Lägg i gurkskivorna och servera. |
torsdag 5 februari 2009
Oi Sanengch´ae, gurksallad
Marockansk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh detta lä faktiskt riktigt gott....
SvaraRaderaDet måste jag pröva någon dag :)