Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 5 februari 2009

Oi Sanengch´ae, gurksallad

Marockansk

4 port 

Ingredienser

1 slanggurka
1 msk salt

Sås

1 msk vinäger
2 dl Strösocker
1 tsk röd pepparpasta
1 tsk sojasås
1 krm cayennepeppar
1/2 msk sesamfrön
1 msk sesamolja


Skölj gurkan och dela den på längden. Skär därefter tunna skivor av varje gurkhalva. Blanda skivorna med saltet och låt stå i 5 minuter. Skölj gurkskivorna i vattnet så att saltet kommer bort.

Blanda samman vinäger, 
strösocker, pepparpasta, soja, cayennepeppar, sesamfrön och sesamolja. Lägg i gurkskivorna och servera.

1 kommentar:

  1. Åh detta lä faktiskt riktigt gott....
    Det måste jag pröva någon dag :)

    SvaraRadera