Do You like Food? Follow this blog:

fredag 6 februari 2009

Saengsonguni, grillad fisk


koreanskt

4 port 

Ingredienser
800 g fiskfilé

Marinad
2 msk sesamolja
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
3 msk sojasås
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk rostade, krossade sesamfrön
2 tsk rött chilipulver
2 krm svartpeppar


Blanda samman sesamolja, sirap, ingefära, soja, vitlök, sesamfrön, chilipulver och svartpeppar till marinaden. Skär 4 skåror på varje sida av fiskfiléerna. Tag en tredjedel av marinaden och klappa in i filéerna, se till att det kommer ner i skårorna.

Grilla fisken 6-7 minuter på varje sida. Pensla filéerna med marinaden under grillningen. Lägg upp fisken på ett serveringsfat och häll över resterande marinad.

1 kommentar: