Ingredienser 2 l röda vinbär 8 dl vatten 6 dl Strösocker 1 msk Vaniljsocker med äkta vanilj 1 krm natriumbensoat |
Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock. Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl. Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften. Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt. |
lördag 7 februari 2009
Röd vinbärssaft med vanilj
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Måste säga att jag tycker att du har en jätte fin blogg, denna ska jag lägga in i "bloglovin" så jag kan fortsätta att följa den. Kram
SvaraRadera