Do You like Food? Follow this blog:

lördag 7 februari 2009

Röd vinbärssaft med vanilj

Ingredienser
2 l röda vinbär
8 dl vatten
6 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker med äkta vanilj
1 krm natriumbensoat


Skölj bären i vatten. Lägg dem i en rostfri gryta och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter under lock.

Mosa bären mot grytans kant. Häll upp bärmassan i en silduk och låt självrinna i 30 minuter.

Häll tillbaka saften i grytan. Tillsätt 
sockret och sjud i 10 minuter. Tag grytan från plattan. Skumma väl.

Tag upp lite av saften och rör i 
vaniljsockret och natriumbensoatet i detta. Rör därefter ned det i saften.

Fyll röd vinbärssaft med vanilj på varma, rena flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

1 kommentar:

  1. Måste säga att jag tycker att du har en jätte fin blogg, denna ska jag lägga in i "bloglovin" så jag kan fortsätta att följa den. Kram

    SvaraRadera