Ingredienser 500 g tomater, skurna i småbitar 4–5 färska eller torkade fikon skurna i 4 klyftor vardera 1 torkad chili 2 1/2 cm färsk hackad ingefära 1 tsk kryddblandning av fänkålsfrön, spiskummin och senapsfrön 4 msk Råsocker 1 msk olivolja 1 hackad vitlöksklyfta 1/2 tsk salt |
Värm oljan i en gryta. Lägg chilin, ingefäran, kryddblandningen och vitlöken i den varma grytan. Rör runt i några sekunder. Tillsätt tomaterna och sockret. Koka blandningen utan lock på svag värme i cirka 15 minuter tills tomaternas saft nästan har kokat bort och massan har en tjock konsistens. Tillsätt fikonen och låt chutneyn småkoka i ytterligare 5 minuter. Servera chutneyn varm eller kall. Om du använder torkade fikon ska de tillsättas samtidigt som tomaterna. |
tisdag 10 mars 2009
Fikon- och tomatchutney
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar