Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 10 mars 2009

Fikon- och tomatchutney

Ingredienser
500 g tomater, skurna i småbitar
4–5 färska eller torkade fikon skurna i 4 klyftor vardera
1 torkad chili
2 1/2 cm färsk hackad ingefära
1 tsk kryddblandning av fänkålsfrön, spiskummin och senapsfrön
4 msk Råsocker
1 msk olivolja
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt


Värm oljan i en gryta. Lägg chilin, ingefäran, kryddblandningen och vitlöken i den varma grytan. Rör runt i några sekunder. Tillsätt tomaterna och 
sockret. Koka blandningen utan lock på svag värme i cirka 15 minuter tills tomaternas saft nästan har kokat bort och massan har en tjock konsistens. Tillsätt fikonen och låt chutneyn småkoka i ytterligare 5 minuter.

Servera chutneyn varm eller kall. Om du använder torkade fikon ska de tillsättas samtidigt som tomaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar