Frukostbröd
1 st
6 dl rågsikt
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl russin
1 tsk kummin
50 g smör
3 dl gräddfil
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt, russin och kummin i en bunke. Finfördela smöret i blandningen. Rör i gräddfilen och blanda till en lös deg. Lägg degen i en smord avlång bakform (ca 1 1/2 liter). Platta till ytan med mjölad hand. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Stjälp upp brödet och låt det kallna under bakduk.
Mango Smoothie
1 glas
1 dl fryst tärnad mango
4 torkade aprikoser
1 dl ekologisk Mild yoghurt
1/2 dl ekologisk lättmjölk
Mixa alla ingredienser tills allt är blandat. Häll upp i glas och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar