Portioner: 4
600 g strömmingsfiléer
LAG 1
5 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
1 msk salt
LAG 2
2 citroner, saft och skal
1 dl olivolja, mild
1 dl olivolja mild
1 dl vatten
1 msk strösocker eller honung
1 dl skuren dill
salt och peppar
Gör så här
1. Frys strömmingsfiléerna i 3 dygn om de inte redan har varit frysta. Låt dem tina i kylskåp.
2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda ihop lag 1. Lägg i filéerna och låt stå övertäckta i kylskåp över natten.
3. Blanda ingredienserna till lag 2, smaka av med salt och peppar.
4. Låt strömmingsfiléerna rinna av. Vänd ner dem i den nya lagen. De bör stå och dra minst 4 timmar i kylskåp.
5. Servera strömmingen med knäckebröd och ost.
Rätten är laktos- och äggfri.
Glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt ostalternativ (typ mjukost).
1. Frys strömmingsfiléerna i 3 dygn om de inte redan har varit frysta. Låt dem tina i kylskåp.
2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Blanda ihop lag 1. Lägg i filéerna och låt stå övertäckta i kylskåp över natten.
3. Blanda ingredienserna till lag 2, smaka av med salt och peppar.
4. Låt strömmingsfiléerna rinna av. Vänd ner dem i den nya lagen. De bör stå och dra minst 4 timmar i kylskåp.
5. Servera strömmingen med knäckebröd och ost.
Rätten är laktos- och äggfri.
Glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt ostalternativ (typ mjukost).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar