Ingredienser
Portioner: 4
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
salt och svartpeppar
200 g champinjoner
1 kruka basilika
700 g lammentrecôte
2 msk smör eller margarin
500 g potatisgnocchi
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g cocktailtomater
Portioner: 4
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 msk ströbröd
2 msk hackad persilja
salt och svartpeppar
200 g champinjoner
1 kruka basilika
700 g lammentrecôte
2 msk smör eller margarin
500 g potatisgnocchi
2 1/2 dl matlagningsgrädde
250 g cocktailtomater
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda vitlök, olivolja, ströbröd och persilja, krydda med salt och peppar.
3. Skär av foten på champinjonerna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg vitlöksblandning på svampen och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Plocka och skär basilika grovt. Skiva lammentrecôten i 2-3 cm tjocka skivor. Stek skivorna i matfettet 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Lyft över dem i en kastrull med matlagningsgrädde och koka upp. Lägg i tomaterna och basilikan, smaksätt med salt och peppar.
6. Servera entrecôten med champinjoner och basilikagnocchi.
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda vitlök, olivolja, ströbröd och persilja, krydda med salt och peppar.
3. Skär av foten på champinjonerna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg vitlöksblandning på svampen och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
4. Plocka och skär basilika grovt. Skiva lammentrecôten i 2-3 cm tjocka skivor. Stek skivorna i matfettet 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Lyft över dem i en kastrull med matlagningsgrädde och koka upp. Lägg i tomaterna och basilikan, smaksätt med salt och peppar.
6. Servera entrecôten med champinjoner och basilikagnocchi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar