Do You like Food? Follow this blog:

lördag 18 april 2009

Schacktårta

En tårta som passar lika till bra som entrérätt, cocktailtårta eller ensamrätt.
Det här behövs för 16 rutor:
9 skivor längdskuret vitt formbröd
Fyllning 1:
1 tub böcklingpastej
2 msk finhackad rödlök
Fyllning 2:
1 ask kräftstjärtar i lag
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 knippa dill
Garnering:
Majonnäs +1/2 tub majonnäs
100 g svart kaviar
citron, tunt skivad
1 ask kräftstjärtar i lag
dill
slanggurka



Gör så här:
1. Kantskär brödskivorna och lägg tre som botten. Bred böcklingpastejen över dem. Skala och finhacka löken. Fördela den ovanpå. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Bred det över brödskivorna. Hacka dillen och fördela dill och kräftstjärtar och ovanpå. Täck med tre nya brödskivor på samma ledd som de första.
3. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Ruta in tårtan med tubmajonnäsen. Låt kräftstjärtarna rinna av och garnera tårtan som på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar