Do You like Food? Follow this blog:

söndag 10 maj 2009

Briocher

Portioner: 12 stycken
Tid: 30 minuter + jäsning
¼ pkt jäst
1 dl vatten
2 ägg
½ tsk salt
½ msk strösocker
6 dl vetemjöl (240 g) + lite till utbakning
125 g rumsvarmt smör
1 ägg till pensling

Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt de lätt uppvispade äggen, salt, socker och 4 dl av vetemjölet. Arbeta degen smidig.
Rör smöret mjukt och arbeta in i degen. Tillsätt ytterligare 2 dl vetemjöl. Täck degen med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den. Dela degen i 13 bitar. Rulla 12 till bullar och lägg dem i pappersformar. Den återstående degbiten rullas ut till en lång sträng som delas i 12 bitar. Rulla dem till små bollar som trycks fast ovanpå de stora.
Jäs bullarna cirka 45 minuter och sätt ugnen på 250 grader.
Pensla briocherna med uppvispat ägg. Grädda dem cirka 10 minuter tills de har fått fin färg.
Bröden är godast nygräddade, gärna med sylt eller marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar