Do You like Food? Follow this blog:

lördag 9 maj 2009

Buffébröd



Tid: 1 timme + 30 minuter
2 platta bröd av focacciatyp:
6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk socker
1 dl olivolja
2 dl solrosfrön
1 kg vetemjöl
Fyllning:
200 g fetaost
1 burk (150 g) grön olivpasta
basilika
2 msk sesamfrö

Smula jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, olja, solrosfrö och vetemjöl. Spara 1 dl vetemjöl till utbakningen.
Knåda till en deg. Arbeta kraftigt i 5 minuter eller mer.
Låt degen vila en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två bitar. Kavla ut dem till plattor som nästan täcker en ugnsplåt. Bred på olivpasta, smula över fetaosten, klipp över basilika och strö till sist över sesamfrö.
Grädda i två omgångar i mitten av ugnen, i 10–15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar