Do You like Food? Follow this blog:

söndag 17 maj 2009

Chokladdoppade apelsinmaränger

Portioner: ca 40 maränger
Tid: Mer än 60 minuter
3 äggvitor
1/2 krm ättiksprit
1 1/2 dl socker
rivet skal av en apelsin
ca 50 g mörk choklad

Det är viktigt att både skål och visp är fria från fett. Använder man elvisp ska det vara låg hastighet till att börja med för att inte slita sönder "trådarna" i äggvitan.
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett fast skum. Häll i resten av sockret och vispa till äggvitan är glansig och bildar toppar. Blanda i det rivna apelsinskalet. Använder man ett så kallat zestjärn för att riva skalet blir det synliga skalstrimlor i marängerna.
Klicka ut maränger på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 45 minuter.
Marängerna känns torra och lätta när de är klara. Smält chokladen på låg värme i mikrovågsugn eller i vattenbad. Doppa underdelen av marängerna i chokladen och ställ dem att stelna på smörpapper eller liknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar