Do You like Food? Follow this blog:

lördag 16 maj 2009

Choklad och limekaka

Portioner: 1 tårta, 10 bitar
2 stora ägg
2 dl strösocker
1 burk kesella lätt (250 g)
finrivet skal av 1 stor lime
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering:
finstrimlat limeskal

1. Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Smörj kanten.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner kesella och limeskal.
3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll allt i formen. Grädda på andra falsen nerifrån ca 20 minuter.
4. Låt kallna. Garnera med limeskivor.Servera vispad mellangrädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar