Do You like Food? Follow this blog:

tisdag 12 maj 2009

Grahamsskorpor

Portioner: 150 stycken
Tid: 2 tim 20 min + torkning 1 dygn
1 l mjölk
80 g jäst
125 g socker, 
knappt 1 1/2 dl
24 g salt, 1 msk
1,1 kg vetemjöl, ca 18 dl
720 g grahamsmjöl, 12 dl
250 g smält smör

1. Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt de torra ingre­dienserna samt det smälta smöret.
2. Knåda degen tills den är elastisk och slät. Låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 40 minuter.
3. Knåda degen, forma till tre längder, dela i bitar och baka ut till små ovala bullar. Låt jäsa på plåtar i cirka 35 minuter.
4. Grädda i 220 grader under cirka 12 minuter. När bullarna har svalnat klyv dem med en gaffel så att ytan blir ojämn, och lägg dem på nytt på plåt med den skurna sidan uppåt. För jämn rostning, lägg överdelarna på en plåt och underdelarna på en annan.
5. Torka skorporna i 200 grader tills de är gyllenbruna, cirka 15 minuter. Låt stå torrt och luftigt till följande dag. Förvara sedan i täta burkar eller påsar.
Receptet kan halveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar