Do You like Food? Follow this blog:

onsdag 13 maj 2009

Calzonebullar



Portioner: 12 stycken
Tid: 2 timmar
Deg:
2 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1/4 pkt jäst
1/2 tsk salt
ca 5 1/2 dl vetemjöl + lite till utbakning
Fyllning:
ca 1/2 dl crema di pomodoro eller ett tiotal marinerade sol-torkade tomater
150 g mozzarellaost 
några kvistar färsk basilika eller någon tsk torkad
lite olivolja
ca 1/2 dl riven lagrad ost

Rör ihop ljummet vatten, olja och jäst. Tillsätt salt. Arbeta in mjölet, degen ska vara ganska lös. Låt jäsa i cirka 45 minuter.
Skär mozzarellan i små tärningar, låt dem rinna av i en sil om du använder buffelmozzarella som är lite blötare.
Hacka tomaterna smått om du använder marinerade, soltorkade. Hacka färsk basilika.
Dela degen i 12 bitar, gör små bullar och platta ut dem ganska tunt. Eller kavla och skär ut fyrkanter.
Lägg på en tesked tomatkräm (crema di pomodoro) eller marinerade tomater, mozzarellatärningar och basilika på varje och nyp ihop till ett knyte.
Lägg knytena i stora bullformar. Låt dem jäsa på plåt i cirka 30 minuter.
Pensla varje bulle med olivolja och strö över riven ost.
Grädda i 225 grader varm ugn i cirka 12 minuter eller tills bullarna har fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar