INGREDIENSER
(4 portioner fettuccine)
1 liten rödlök, skivad
150 g babyspenatblad
8 tunna fläsksnitslar, ca 800 g
1 msk olivolja
2 skivor parmaskinka
2 msk färska salviablad
2,5 dl vitt vin
2 tsk råsocker
SÅ GÖR DU:
1 Börja med att koka pastan, som ska koka ungefär 1 minut kortare tid än anvisningen på paketet. Slå inte av riktigt allt kokvatten när pastan är klar, utan låt lite (ungefär 1 dl) vara kvar i kastrullen tillsammans med pastan. 2 Medan pastan kokar: Hetta upp hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek skinkskivorna hastigt på båda sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 3 Tillsätt resten av oljan, vänd ner salviabladen och fräs dem en knapp minut. Ta upp och lägg vid sidan av den knapriga parmaskinkan 4 Stek snitslarna gyllene på båda sidor, cirka 2 minuter/sida. Salta och peppra. Slå på vinet, tillsätt sockret, sänk värmen och sjud köttet någon minut. 5 Vänd ner löken och spenaten i den färdigkokta pastan. Vänd runt. Smaka av med salt och svartpeppar. 6 Servera pastan toppad med snitslar, salvia och bitar av parmaskinka. Skeda såsen över.











Inga kommentarer:
Skicka en kommentar