Do You like Food? Follow this blog:

fredag 6 juni 2008

Björnbärspaj med citron-creme fraiche

6 personer 

Ingredienser

Pajskalet
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 äggula
1/2 dl Vit Baksirap

Fyllningen

2 äggvitor
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
1 dl hackad mandel
1/2 l björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukter)

Såsen
1 burk crème fraiche
3 msk Florsocker
rivet skal och saften från 1 citron


1. Arbeta samman vetemjöl, margarin, äggula och sirap till degen. Klä en pajform, ca 22 cm i diameter, med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 175º. 

2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon minut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda björnbärspajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Marängen ska få färg.

3. Vispa crème fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och -saften. Servera pajen ljummen tillsammans med såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar