Do You like Food? Follow this blog:

torsdag 19 juni 2008

Olivoljemarinerade grönsaker

4 port

Tillagnings tid ca 50 minuter


Ingredienser:

2 paprika, i strimlor
1 zucchini, i skivor
2 röda lökar, i klyftor
1 aubergine, i skivor
1 burk svarta oliver
1 dl olivolja
½ kruka färsk timjan
3 vitlöksklyftor, skivade
1 citron, skal och pressad saft
1 tsk flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar


Tillagning:

Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna.
Stek eller grillar alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.
Lägg över i en skål och slå över resten av oljan, timjan samt citron och vitlöksblandningen.
Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna. Salta och peppra.
Låt grönsakerna dra åt sig av marinaden i cirka 30 min.

Servera som tillbehör till kött eller fisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar